26 Haziran 2014 Perşembe

BAL KABAKLI YAŞ PASTA


      Bal kabağını kızım Damla'ya sevdirmek ve yedirebilmek için ne yapabilirim diye düşünürken pastayı sevdiği için pasta yapmaya karar verdim.Kızım da iş yerindeki  arkadaşlarımda beğendi.Sizde denemenizi tavsiye ederim.

HABERCİ KELEBEK
  • 500 gr. Bal kabağı(kabuğu soyulup,doğranmış,yıkanmış)
  • 1.5 su şeker(tatlı sevme oranına göre azaltılıp çoğaltılabilir.)
  • Pandispanya 2 parça(30 cm çapında)
  • 200 gr.sıvı krema
  • 1su bardağı soğuk süt
  • 250gr.ceviz(iri şekilde parçalanmış)
  • Tarçın
  • 40-50 gr. bitter çikolata
    Tencereye kabakları alıp,  üzerine şekeri ilave edelim ve 1-2 saat kabakların sularını salması için bekletelim.Beklettiğimiz kabakları yumuşayana denk pişirelim.İyice soğuduktan ve 30dk kadar da buzdolabında beklettikten  sonra el blendrı ile pürüzsüz hale gelene denk ezelim.İçine soğuk 200 gr.sıvı krema ve isteğe bağlı miktarda tarçın ekleyip çırpıcı ile çırpalım.
    Pandispanyanın 1 parçasını pastayı yapacağımız tabağımıza alıp,sütün yarısı ile her yerini eşit şekilde ıslatalım.Kabaklı pasta içinden bir miktar üzerine döküp yayalım,cevizleri üzerine serpelim.Cevizlerin üzerine bir miktar daha içten dökerek yayalım.(için yarısını kullanmış olmalıyız)Pandispanyanın diğer parçasını da kalan sütle ıslatıp,pastanın üstünü kapatalım.Kalan iç ile pastanın üstünü her tarafını kapatacak şekilde kaplayalım.Pastanın üzerine bitter çikolatayı rendele yelim. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder