HABERCİ KELEBEK |
- 1 lt süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket krema(200ml)
- 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri
- Bir miktar sıcak su
Pirinci yıkayıp,1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirelim.1 lt sütü ve 2-3 kaşık su ile ezdiğimiz nişastayı ilave edip kaynatalım.1,5 su bardağı şeker ve 1 paket kremayı ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatalım,ocağın altını kapatalım.Fırın kaselerini alalım ve her birine pirinçli kısmı ve sütlü kısımları eşit şekilde paylaştıralım.5 dk kadar üzerlerinin kabuk tutması için bekleyelim.Çünkü üzerlerine pudra şekerini hemen serpersek erir.Hafif kabuk tutan kaselerin üzerlerine bir miktar pudra şekeri serpelim.Pudra şekeri sayesinde üzerleri kızaracak.Fırın tepsisine kaseleri dizelim.Tepsinin kenarından kaselerin içine kaçırmadan bir miktar sıcak suyu kaselerin yarısına gelecek şekilde dökelim.170-180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana denk pişirelim. AFİYET OLSUN!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder