11 Temmuz 2013 Perşembe

MANTARLI PİZZA


HABERCİ KELEBEK

        HAMUR İÇİN

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • Su
    Unu geniş bir kaba alıp ortasını açalım.Su hariç diğer malzemeleri unun ortasına koyup karıştıralım.Yavaş yavaş yeteri kadar su ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım.Üzerini kapatıp 30 dk mayalanmaya bırakalım.

       ÜZERİ İÇİN

    
    HABERCİ KELEBEK
    
  • 300 gr temizlenmiş mantar
  • Küçük bir kase çekirdekleri ayıklanmış siyah,yeşil zeytin
  • Küçük bir kase doğranmış kırmızı,yeşil biber
  • Küçük bir kase mısır
  • Büyük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 kaşık domates salçası veya 5-6 kaşık domates sosu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz,kekik,fesleğen
    Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp,biraz yoğurup yuvarlayalım.Pizzayı yapacağımız ortaboy tepsiye göre 1,5-2cm kalınlığında açalım.Un serptiğimiz tepsiye serip,hamurun yüzeyini çatala delelim.10 dk daha hamurun kabarması için bekleyelim.Domates salçasına 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, kekik,fesleğeni ekleyip bir miktar su ile sos haline getirelim.Hamurun üzerine sürelim.Mantarları ince bir şekilde kesip bir kaba alalım.Üzerine tuz,siyah,yeşil zeytin,kırmızı,yeşil biber,mısır ve 3 yemek kaşığı  zeytinyağ ilave edip karıştıralım.Sosladığımız hamurun üzerine eşit bir şekilde malzemeleri yayalım.Isıttığıımız fırında 25-30 dk pişirelim.Rendelenmiş kaşar peynirini malzemelerin üzerine serpip, 5dk kadar tekrar fırınlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder