26 Ekim 2013 Cumartesi

KAYRA'nın 2. Doğum Günü Pastası

HABERCİ KELEBEK
   
       Kızım Damla ile kardeşinin doğum günü için, küçük kuzucuğumuza kuzucuk pasta yapmaya karar verdik. Şeker hamurunu marşmelovla yapalım dedik.
Marşmelovu benmari usulü ile eritip, içine azar azar pudra şekeri ilave ederek yumuşak hamur haline getirelim veya istediğimiz renklerde hazır şeker hamuru alabilirsiniz.

  • Kakaolu pandispanya 25cm çapında 3 parça 
  • 300ml krema
  • 400ml bitter çikolata
  • İsteğe göre, badem krokan-fıstık krokan vb.
  • Beyaz, pembe, kahverengi, siyah şeker hamuru

HABERCİ KELEBEK
HABERCİ KELEBEK


HABERCİ KELEBEK
HABERCİ KELEBEK

                                                                   
HABERCİ KELEBEK


     Geniş bir kaseye çikolataları alalım. Kremayı ısıtıp çikolataların üzerine dökelim, eriyene kadar iyice karıştıralım. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutalım, buzdolabında 30 dk. bekletelim. Pastayı kolay taşıyabilmek için pasta altlığı koyup, kek parçalarından birini üzerine alalım. Dolaptan çıkarttığımız kremayı çırpıcı ile çırpıp sürülebilir hale getirelim. Kekin üzerine kremadan sürüp krokan serpelim. Diğer katıda aynı şekilde yapalım. Pastanın üstünü ve etrafını ince bir kat krema ile kaplayalım.


HABERCİ KELEBEK
HABERCİ KELEBEK
Pastayı 1saat kadar buzdolabında bekletelim. Bu arada tezgaha pudra şekeri serpip beyaz şeker hamurundan büyük bir parça alalım.1cm kalınlığında pastayı fazlasıyla kaplayacak şekilde açalım. Pastayı dolaptan alalım ve dış yüzey oda ısısına geldikten sonra açtığımız şeker hamuru ile dikkatlice kaplayalım. Etrafındaki fazlalıkları keskin bir bıçakla temizleyelim. Diğer detaylar yaratıcılığımıza kalmış...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder