14 Ocak 2014 Salı

OVMAÇ ÇORBASI (Çanakkale)


      Çocukluğumda annemin sıklıkla yaptığı, Ovmaç çorbasının tercihe göre soğanlı ve soğansızı yapılabilir. Ben  soğanlı tarifi vereceğim.Ama soğan konulmazsa da güzel oluyor.



HABERCİ KELEBEK
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı salça(domates-biber) 
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı su
  • 1,5 litre su
  • Tuz
  • Karabiber




HABERCİ KELEBEK
    Küp küp incecik kıydığımız soğanları ve yağı tencereye koyup, pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip karıştıralım.1,5 litre su ve bir miktar tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.1 su bardağı unu geniş bir kaba alıp,1/2 su bardağı suyu ekleyip bir çimdik tuz atalım. Parmak uçlarımızla unu karıştıralım pütürlü irili ufaklı parçalar oluşturalım. Kaynamakta olan suya karıştırdığımız undan ufalayarak azar azar ekleyelim, arada karıştırarak unun topaklaşmasını engelleyelim. Tüm karışımı ekledikten sonra 15 dk. kadar pişirip, kaseye aldığımız çorbayı karabiberle servis yapalım.
   AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder