16 Kasım 2014 Pazar

PIRASALI KIYMALI RULO BÖREK

 
      Eşimin ve pırasa yemeyen kızımın parmaklarımızda yiyebiliriz dediği bir börek oldu.Ispanak,pırasa,patlıcan v.b. sebzeleri yemeyen çocuklara bu tarz böreklerin içinde sevdirilebilir.

HABERCİ KELEBEK

 Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 200 gr. kıyma
  • 4 sap orta büyüklükte pırasa
  • 8-9 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • 4 çorba kaşığı su
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu



     Tavada 4 kaşık zeytinyağ ile kıymayı rengi değişene kadar kavuralım.Yıkadığımız pırasaları uzunlamasına dörde bölüp incecik doğrayıp su dolu bir kaba alarak tekrar yıkayalım.Aralarındaki kumlar çıkana kadar bu işlemi tekrarlayalım.Suyu süzülene kadar süzgü de bekletip kıymanın üzerine ilave edelim.1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kırmızı biber,tuzu ekledikten sonra pırasalar hafif yumuşayana kadar pişirelim.Kasede 4 kaşık zeytinyağı ve 4 çorba kaşığı suyu karıştıralım.Yufkanın birini tezgaha serelim,fırça yardımıyla zeytinyağı su karışımından yufkanın geneline hafifçe sürelim.Yufkayı kendimizdeki tarafından tutarak  ortasına kadar ikiye katlı yalım.Katladığımız kısıma uzunlamasına hazırladığımız iç harçtan yayalım ve yufkayı çok sıkmadan rulo yapalım.Yaptığımız ruloyu 3-4 cm olacak şekilde kesip hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim.Diğer yufkalara da aynı işlemleri yapalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpelim. Fırın ayarına göre üzeri kızarana dek pişirelim.AFİYET OLSUN!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder