3 Mart 2017 Cuma

PORTAKALLI-LİMONLU TART-KEK

HABERCİ KELEBEK

        Narenciyelerin her çeşidini ve onlarla yapılar ürünleri çok severim.Hem tadı hem kokusu tazelik canlılık verir. Ekşi freşh bir aroma, tatlı olsun ama ağır olmasın dediğimde akılma ilk gelen  tart mı desem kek mi pastamı kısacası hepsinin karışımı hafif  portakallı-limonlu tart-kek


  MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1 su bardak toz şeker
  • 1su bardağı süt
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu                                             
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • HABERCİ KELEBEK
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi


   ÜZERİ İÇİN
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 1 limonun suyu 
  • 1 bardak su(limon suyunun üzeri su tamamlanacak)
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı bitter çikolata rendelenmiş

         4 yumurta,1 su bardak toz şekeri iyice çırpalım.Üzerine 1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi ,1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyip çırpalım.
1,5 su bardağı un  ile 1 paket kabartma tozunu eleyelim ve sıvılara ekleyip çırpalım.25 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayıp kek hamurunu dökelim 170 derecede 30 dk kadar pişirelim. 
   
      
       1,5 su bardağı portakal suyunu ve 1 limonun suyunun  üzerini su ile tamamlayıp tencereye dökelim.1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi,1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi,4 çorba kaşığı toz şeker,2 çorba kaşığı buğday nişastasını ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.10 dk kadar ılımaya bırakalım.Üzeri kabuk tutmaması için ılınırken arada karıştıralım. Kek soğuduktan sonra üzerene ılıyan sosu dökelim soğumaya bırakalım.Tamamen soğuduktan sonra rendelenmiş bitter çikolatayı serpelim,buzdolabında 2 saat kadar sosun kıvam alması için bekletelim.Süre sonunda dilimleyip servis edelim.AFİYET OLSUN.


HABERCİ KELEBEK
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder