21 Şubat 2017 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ




HABERCİ KELEBEK


      Genelde kereviz kokusu nedeniyle pek sevilmez.Bu tarif ön yargıları olup ben kereviz yemem diyen kişilere bile bir defa yemekle kalmayıp, sevmelerini sağlayan ve kendilerinin de pişirir hale getirten bir lezzet....
HABERCİ KELEBEK
                        

HABERCİ KELEBEK
     MALZEMELER
  • 3 adet kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 limon suyu
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak su
      Kerevizlerin sap kısımlarını kesip en ortadaki taze sap ve yapraklarını ayırıp,suya ıslayalım yıkayalım.Kerevizlerin dış kısmını soyalım,iyice yıkayıp,ortadan ikiye bölüp kararmaması için yarım limon suyunu dökelim.Kerevizler çanak olacak şekilde orta kısımlarını çıkartıp çıkan kısımları küp küp doğrayalım.Soğan,patates,havucu küp küp ,taze sapları ince doğrayalım,çanaklardan çıkan kerevizle karıştıralım.Tencereye çanakları sıralayıp doğradığımız malzemeleri çanakların içine tepeleme dolduralım.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,5 çorba kaşığı zeytinyağ,1 bardak su portakal suyu ve yarım limon suyunu ekleyip orta ateşte 25-30 dk.pişmeye bırakalım.Ilık veya soğuk servis edelim.AFİYET OLSUN.
HABERCİ KELEBEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder