12 Şubat 2017 Pazar

BORANİ(YOĞURTLU ISPANAK)


HABERCİ KELEBEK


HABERCİ KELEBEK
        Evde yemek olmadığında  hem pratik olması hemde çok az malzeme ile hazırlandığından lise yıllarımda sık sık annem olmadığında bile yaptığım severek yediğim borani....Bizim oraların söylemiyle ve boraniye göre biraz farklı yapımıyla borana....
         Lezzetin sırrı; yine söylemeden geçemeyeceğim pişirmeye karar verdiğimde bahçeden kestiğim körpe ve organik ıspanaklar,ev yapımı yoğurt, taş sıkma organik zetin yağ yanında mis gibi taş fırın ekşi maya ekmeği insanın yedikçe iştahını arttıran.

   
        MALZEMELER
  • Yarım kilo körpe temizlenmiş yıkanmış ıspanak
  • 4-5 çorba kaşığı zeytin yağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo yoğurt(tercihe göre bir kısmı süzme yoğurt olabilir.)
  • 2-3 diş sarımsak
  • Pul biber     

        Ispanaklar daha önce yıkanıp sularının iyice süzülmesi önemli. Kuru ıspanakların sap kısımları ince olacak şekilde doğrayalım.Tencereye 2 kaşık zeytin yağı dökelim üzerine ıspanakları ilave edelim. Kapağını kapatıp ıspanaklar yumuşayana denk pişirilip ılımaya bırakalım.
        Büyük bir kaseye yoğurdu alıp bir miktar tuz ve ezilmiş diş sarımsakları ilave edip iyice  çırpalım.Ilımış ıspanakları yoğurtla birleştirip karıştıralım. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kalan zeytin yağ gezdirip,pul biber serpelim.AFİYET OLSUN....
       

1 yorum: