19 Şubat 2017 Pazar

EVDE KUZU TANDIR

HABERCİ KELEBEK

HABERCİ KELEBEK


         Saygıdeğer Nermin teyzemizin yıllar önce anlattığı benimde nasıl olur çok merak ediyorum deyip, hemen denediğim ve ev halkının yine o etten pişir yine o etten istiyoruz dedikleri evde kuzu tandır tarifi.Sadece 3-4 saat gibi uzun bir süreye ihtiyacımız var.Pişirmek için uzun zaman gerektiğinden genellikle evde olduğumun hafta sonları yapmayı tercih ediyorum.Zaman dışında muhteşem lezzetine  göre hiç hazırlık ve zahmet gerektiren bir tarafı yok.

      MALZEMELER
    HABERCİ KELEBEK
  • Parçalanmadan kemiği alınmış kuzu ön kol
  (Ete hiç su değmemesi gerekiyor illa yıkanması
  gerekiyorsa tamamen kurutulması gerekir.)
  • 3-4 adet defne yaprağı 
  • 5-6 adet tane karabiber
  • HABERCİ KELEBEK
  • Tercihe göre piştikten sonra tuz çeşitli baharatlar
     
HABERCİ KELEBEK
      Eti pişirmek için tabanı kalın etin çapı büyüklüğünde çelik tencere tercihen cam kapaklı, eti kontrol etmek için pişene kadar kapağı açmamız gerekli.Tencerenin altını yakalım ısınınca etin yağlı düz kısmı alta gelecek şekilde eti bırakalım.Üzerine defne yapraklarını ve karabiberleri atalım.Tencerenin kapağını kapatalım.Ocağın orta veya küçük tarafını seçelim.Ateşin yüksekliği 15dk kadar orta ateş açık olacak,daha sonra çok çok kısık hale getirip en az 3 saat pişmeye bırakalım.Pişme süresi sonunda çok az veya hiç suyu kalmamış olması gerekir.Ateş durumumuza ve etimize göre eğer biraz fazla suyu varsa 30 dk kadar orta ateşte suyu çektirilir.Çünkü her zaman aynı şekilde yapmış olsam da etin durumuna göre farklılıklar oluyor.İsteğe göre tuz ve arzu edilen çeşitli baharatlar pilav ve sebzelerle servis edilir.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder