16 Şubat 2017 Perşembe

SEBZELİ SULU KÖFTE


HABERCİ KELEBEK


        Köfte çeşitleri çocuklar tarafından her zaman sevilen yemekler arasında olmuştur.Tarifini vereceğim sebzeli sulu köfte uzun süredir yapmadığımdan bugünlerde bizimkiler tarafından talebi bi hayli arttı.Küçüğümüz tarafından içinde neler olacağı bile anlatılan ve genellikle topların yapımında her zaman kendini de dahil ettirip lezzeti bu sebeple bir kat daha artan....

HABERCİ KELEBEK
  MALZEMELER                 
  • 300 gr. Kıyma
  • 2 orta boy soğan(1 soğan rende-1 soğan küp ince doğranmış)
  • 4 diş sarımsak(ince doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı küçük taneli pirinç(tercihe göre ince bulgur)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 orta boy patates(küp doğranmış)                                      
  • 1 orta boy havuç(küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı kadar rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
HABERCİ KELEBEK
    Köfteyi yoğuracağımız kaba 300 gr. kıyma,1 yumurta,1 rendelenmiş soğan, doğranmış 4 diş sarımsak,2 yemek kaşığı küçük taneli pirinç,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı kekik,1 çay kaşığı karabiberi alıp tüm malzemeler inice karışana denk yoğuralım. Başka bir kaba 4 yemek kaşığı unu alalım.Hazırladığımız köfte harcından küçük parçalar koparıp avucumuzun içinde minik minik toplar yapıp un olan kapta biriktirelim.Köfteleri yuvarlama işlemini tamamladıktan sonra kabı sallayarak tüm köftelerin unla kaplanmasını sağlayalım.
   Yemeği yapacağımız çok derin olmayan geniş bir tencereye ,4 yemek kaşığı sıvı yağı dökelim.Yağ ısınınca küp  doğranmış soğanı ekleyelim 2 dk pişirilip,1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip  pişirelim ,2 su bardağı kadar rendelenmiş domatesi ilave edip kaynamaya bırakalım.Küp doğranmış patates,havuç,1 su bardağı bezelyeyi atıp, 1 çay kaşığı tuzu ve 2 bardak sıcak suyu ekleyelim.Hepsi kaynadıktan sonra üzerine köfteleri atılıp, dağılmamaları için yavaş yavaş karıştıralım.Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 25-30 dk pişmeye bırakalım.Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dk. yemeğimiz dinlendirip,servis yapabiliriz.AFİYET OLSUN.

1 yorum: